Spor | Konular | Kitaplar

Su Topu ve Kuralları

Wp 1.4

Erkekler Kategorisinde ; Kale Çizgileri Arasındaki Mesafe 20 Metreden Az 30 Metreden Fazla Olamaz. Bayanlarda İse ; Aynı Mesafe 20 Metreden Az 25 Metreden Fazla Olamaz. Oyun Sahası Yan Çizgilerinin Arasındaki Genişlik 10 Metreden Az 20 Metreden Fazla Olamaz.

Wp 1.6

Havuzun Her İki Tarafında Belirleyici İşaretler Bulunacaktır.

Bunlar ;

A ) Beyaz İşaretler : Kale Çizgisi Ve Orta Saha Çizgisi.

B ) Kırmızı İşaretler : Kale Çizgisinden 2 Metre Uzaklıktaki Çizgi.

C ) Sarı İşaretler : Kale Çizgisinden 5 Metre Uzaklıktaki Çizgi.

Wp 1.7

Sekreterya Masasının Karşı Tarafında Bulunan Oyun Sahasının Köşelerinden 2 Metrelik Kırmızı Renkte İşaretlenmiş Alan Oyuna Tekrar Giriş Alanını Belirtir.

Wp 1.9

Masada Sekreterya İçin Birer Adet 0.35 M X 0.20 M Kırmızı, Mavi, Beyaz Ve Sarı Renkte Bayraklar Bulunacaktır.

Wp 2.1

Kale Direkleri Alınlarının Genişliği 0.075 M. Olacak Ve Bu Direkler, Oyun Sahasının Sonunu Belirleyen Kale Çizgisinden 0.30 Metreden Az Mesafede Olmayacaktır.

Wp 2.3

Kalenin Derinliğini Sağlayan Arka Uzantı Ve Bağlantılar En Az 0.30 Metre Derinlik Sağlayacak Kadar Olacaktır

Wp 3.1

Oynanacak Top İç Siboplu, Dış Yüzeyi Dikişsiz, Su Geçirmez Olmalıdır Ve Yüzeyi Yağ Ve Benzeri Maddelerce Kaplı Olmamalıdır.

Wp 3.2

Topun Ağırlığı 400 Gramdan Az 450 Gramdan Fazla Olamaz.

Wp 3.3

Büyük Erkekler Kategorisinde Topun Çeyresi 0.68 Metreden Az 0.71 Metreden Fazla Olamaz ( İç Basınç : 90 – 97 Kilo Paskal Veya Her İnç Kare İçin 13-14 Pound )

Wp 3.4

Büyük Bayanlar Kategorisinde Topun Çeyresi 0.65 Metreden Az 0.67 Metreden Fazla Olamaz ( İç Basınç : 83 – 90 Kilo Paskal Veya Her İnç Kare İçin 12-13 Pound )

Wp 4.1

Başlıklar Hakem Tarafından Görülebilcek Renkte Olmalıdır. Top İle Kontrast Renklerde Olmalıdır. Kaleciler Kırmızı Renkte Başlık Takacaktır. Başlıklar Çene Altından Bağlanacak Şekilde Olacaktır. Oyuncunun Başlığı Çıkmış İse Top Oyuncunun Takımında İken Oyunun Durduğu En Uygun Zamanda, Oyuncu Başlığını Tekrar Giyer.

Wp 4.3

Kaleci 1 Ve 13 No’lu Başlıkları Giyecektir. Bir Oyuncu Giydiği Başlık Numarasını Hakemden İzin Aldığı Durumlar Haricinde Değiştiremez.

Wp 5.1

Her Takım 7 Oyuncudan Oluşur, Bunlardan Biri Kaleci Olacaktır Ve Kırmızı Kaleci Başlığı Giyecektir. 6 Oyuncudan Fazla Yedek Bulundurulmayacaktır. 7 ‘Den Az Kişi İle Oynarken Kaleci Gerekliliği Olmayacaktır.

Wp 5.2

A) Time Out’lar Ve Devre Araları Süresi Dışında; O An İçin Oyunda Bulunmayan Tüm Oyuncular, Antrenörler Ve İdareciler Kendi Takım Bençlerinde Oturacaklar Ve Bençlerden Başka Yere Hareketlenmeyecektir

Wp 5.2

B) Atak Yapan Takımın Baş Antrenörü 5 Metre Cizgisine Kadar Yürüyebilir. Takımlar Bençlerini Sadece Oyununu 2. Devresi Sonunda Ve 1. Uzatma Devresinin Sonunda Değiştirecektir. Takım Bençleri Hakem Sekreterya Masasının Karşı Tarafında Ve Oyun Sahasının Bitiminde Her İki Köşede Yer Alacaktır.

Wp 5.4

Oyuncular Transparan Olmayan Uygun Mayolar Giyecek Ve Oyun İçerisinde Yaralanmalara Sebep Olabilecek Her Türlü Aksesuar Ve Materyelden Arınmış Olacaktır.

Wp 5.5

A) Oyuncular Yağ Ve Benzeri Hiç Bir Maddeyi Vücutlarında Bulundurmayacaktır. Eğer Hakem Maç Öncesi Bu Şekilde Malzeme Kullanmış Bir Oyuncuyu Tespit Ederse, O Oyuncudan Hemen Temizlemesini İsteyecektir Ve Bunun İçin Oyun Geciktirilmeksizin Başlatılacaktır.

Wp 5.5

B) Eğer Aynı Kusur Oyun Başladıktan Sonra Hakem Tarafından Tespit Edilirse, Kusurlu Oyuncu Oyunun Geri Kalan Kısmında Oynamayacak Şekilde Oyundan Çıkarılır Ve Yerine Bir Yedek Oyuncunun O Takımın Oyuna Tekrar Giriş Alanından Hemen Oyuna Girmesine İzin Verilir.

Wp 5.7

Bir Yedek Oyuncunun Oyuna Herhangi Bir Yerden Girebildiği Durumlar;

A) Oyunun Tüm Devre Araları Süresince (Uzatma Devreleri De Dahil).

B) Gol Olduktan Sonra.

C) Time Out Süresince.

D) Yaralanma Ve Kanama Olan Durumlarda Oyuncu Değiştirirken.

Wp 5.6

Oyuncular Oyunun Her Anında Kendi Kale Çizgilerinin Bulunduğu Taraftaki Tekrar Giriş Alanını Kullanarak Oyundan Çıkabilirler. Yedeği İse Çıkan Oyuncu Tekrar Giriş Alanında Kendini Gösterdikten Sonra Oyuna Girebilir. Eğer Kaleci Bu Kurala Göre Değişecekse Oyuna Girecek Yedeğinin Kaleci Başlığı Olması Gerekir.

Wp 5.8

Yedek Oyuncu Herhangi Bir Gecikmeye Yer Vermeksizin Değişmeye Hazır Bulunacaktır. Eğer Yedek Oyunca Oyuna Girmekte Gecikirse Oyun Hakem Tarafından Yedek Oyuncu Girmeden Derhal Başlatılır. Bu Durumda Yedek Oyuncu Oyuna, Kendi Kalesi Tarafındaki Tekrar Giriş Alanından Girebilecektir.

Wp 5.10

Herhangi Bir Sağlık Nedeni İle Oyundan Çıkmak Zorunda Kalan Kaleci Olması Durumunda; Hakem Yedek Oyuncu Değişimine İzin Verecektir

Wp 6.1

Fına Uyarınca Resmi Olarak Bir Sutopu Maçı İçin 2 Orta Hakem, 2 Kale Hakemi, 2 Sekreterya Hakemi Ve 2 Zaman Hakemi Görevlendirilir. Bazı Durumlarda 2 Orta Hakem Kale Hakemi Olmaksızın Onların Sorumluluğunu Da Üstelenerek Oyunu Oynatabilir.

A ) Orta Hakemler

B ) Kale Hakemleri

C ) Zaman Hakemleri

D ) Sekreterya Hakemleri

Wp 7.1

Orta Hakemler Oyun Alanı Çevresi Ve Oyunun Tamamını Kontrol Altında Tutar. Orta Hakemlerin Oyuncular Üzerindeki Otoritesi, Tüm Oyun Süresince Ve Havuzun Yer Aldığı Tesiste Bulundukları Sürece Etkilidir.

Wp 7.2

Hakemler Düdük Çalarak Oyunu Başlatır Durdurur Ve Golü, Kale Atışını, Korner Atışını Ve Hava Atışlarını Deklare Ederler. Orta Hakem Verdiği Kararı Top Oyuna Tekrar Girmeden Değiştirebilir.

Wp 7.3

Hakemler, Eğer Verecekleri Faül Kararının Hata Yapan Takıma Avantaj Sağlayacağını Düşünürlerse O Pozisyona Faul Kararını Vermeyebilir. Hakemler Hala Oyunun Oynanabilme İmkanı Mevcutsa Basit Faul Kararını Deklare Etmeyebilir.

Wp 7.5

Hakemler Oyun Süresince Kendi Görev Ve Sorumluluklarını Aksatacak Veya Engelleyecek Girişimleri Gerçekleştiren Her Oyuncu, Yedek Oyuncu,İdareci Ve Seyirciyi Havuz Çevresi Ve Tesisten Uzaklaştırma Yetkisine Sahiptir.

Wp 7.6

Hakemler ; Seyircilerden, Oyunculardan Veya Diğer Farklı Bir Takım Sebepler Neticesinde Oyunun Gidişatının Ve Sonunun Sağlıklı Şekilde Tamamlanamayacağına Hükmederlerse, Maça Tatil Edeceklerdir. Eğer Hakemler Maçı Tatil Ederlerse, Bunu Rapor İle İlgili Resmi Otoritelere Bildireceklerdir.

Wp 14.1

Gol Topu Yumruklamak Dışında Vücudun Herhangi Bir Bölümü İle Atılabilir. Topu Sürmek Sureti İle Kaleye Girerekte Gol Atılabilir. Gol’ün Atılabilmesi İçin, Oyun Başlangıcı Veya Tekrar Başlangıçlarda Herhangi 2 Oyuncunun Topla İsteyerek Oynamış Veya Dokunmuş Olması Gerekir.

Aşağıdaki Durumlarda Bu Şarta Gerek Yoktur;

A ) Penaltı Atışı.

B ) Oyuncunun Kendi Kalesine Atığı Serbest Atışlar.

C ) Anında Geciktirilmeksizin Atılan Kale Atışı.

D ) Anında Geciktirilmeksizin Atılan 5 Metre Dışındaki Serbest Atışlar.

Aşağıda Belirtilen Durumlarda Top Doğrudan Kaleye Kullanılamaz ;

A ) Time Outtan Sonra.

B ) Golden Sonra.

C ) Sakatlık Yada Kanama Sonrası.

D ) Şapka Değişiminden Sonra.

E ) Hakemin Topu Almasının Ardından.

F ) Top Oyun Sahasının Kenarından Dışarı Çıkmışsa.

G ) Herhangi Bir Gecikme Durumunda.

Wp 14.4

Gol 30 Saniyelik Hücum Süresi İçerisinde Kaydedilebilir. Top, Hücum Süresi Yada Devre Sonu Sinyali Çaldığında Havada İse Ve Kaleye Girerse Gol Olur.

Wp 16.1

Aşağıda Belirtilen Durumlarda Kale Atışına Karar Verilir;

A) Aktif Oyun Sırasında Topun Son Olarak Müdafa Takımının Kalecisi Hariç, Diğer Herhangi Bir Oyuncuya Temas Ederek Kale Çizgisi Üzerinden Kale Direklerinin Dışından Oyun Sahasının Dışına Çıkması Durumunda.

B) 5 Metre İçinden Serbest Atış Kullanıldığında.

C) 5 Metre Dışındaki Serbest Atışların Kuralına Uygun Olarak Kullanılmaması.

D) Zamanında Kullanılmayan Korner Atışı Durumunda.

Wp 16.2

Kale Atışı Takımın Her Hangi Bir Oyuncusu Tarafından 2 Metre Alanı İçinden Yapılacaktır.

Wp 17.1

Aktif Oyun Sırasında Top Son Olarak, Defans Takımının Kalecisi Tarafından Oynanmış Yada Dokunulmuş İse, Veya Defans Oyuncularında Herhangi Biri Kasıtlı Olarak Topun Kale Çizgisi Üzerinden Dışarıya Gönderilmesi Durumunda Korner Atışına Hükmedilir.

Wp 17.2

Korner Atışı Atak Yapan Takımın Bir Oyuncusu Tarafından Topun Çıktığı Yere En Yakın Olan Tarafın 2 Metre Çizgisi Üzerinden Herhangi Bir Gecikmeye Yer Vermeden Hemen Kullanılacaktır

Wp 17.3

Korner Atışı Esnasında Hiç Bir Hücum Oyuncusu 2 Metre Alanı İçerisinde Yer Almayacaktır.

Wp 17.4

Korner Atışının Yanlış Yerden Kullanılması Veya Hücum Oyuncusunun 2 Metre Alanına Girmesi Durumunda Korner Atışı Tekrarlatılır.

Wp 18.1

Aşağıdaki Durumlarda Hava Atışına Hükmedilir;

A) Oyunun Ve Devrelerin Başlangıçlarında, Hakem Topu Atarken Bir Tarafa Avantaj Sağlandığı Düşüncesine Varırsa.

B) Her İki Hakem Eş Zamanlı Olarak Farklı Takımlara Basit Faul Kararı Verdiğinde.

C) Top Oyun Alanı Üzerinde Her Hangi Bir Yapıya Veya Engele Çarpar Yada Dokunursa

Wp 18.2

Hakem Hava Atışını Yaparken Her İki Takımın Oyuncusu Eşit Mesafede Topa Erişebilecek Şekilde Pozisyon Alacaktır, 2 Metre Alanı İçerisinde Verilen Hava Atışı Kararı, Oyuncular 2 Metre Çizgisi Üzerine Alındıktan Sonra Uygulanır.

Wp 18.3

Hakem, Hava Atışının Herhangi Bir Tarafa Avantaj Sağladığına Hükmederse Topu Geri İsteyerek Atışı Tekrarlatacaktır.

Wp 19.1

Serbest Atışlar Aşağıdaki Durumlar Dışında Faulün Olduğu Yerden Kullanılacaktır ;

A) Eğer Top Defans Takımının Kalesinden Uzağa Gitmişse, Serbest Atış Topun Olduğu Yerden Kullanılabilir.

B) Eğer Faul 2 Metre Alanı İçinde Olmuşsa, Faul’ün Olduğu Yerin Paralelinde 2 Metre Çizgisine Çıkarak Serbest Atış Kullanılır.

C) Yanlış Yerden Kullanılan Serbest Atışlar Tekrarlatılacaktır.

Wp 19.4

Oyuncular Serbest Atışı Kullanırken Topun Elden Ayrıldığını Net Bir Şekilde Gösterecek Şekilde Atışı Kendileri De Kullanabileceklerdir. Aynı Zamanda Oyuncular Diğer Arkadaşlarına Pas Vermeden Önce, Topu Oyuna Sokup Taşıyabilir, Sürebilirler. Top Oyuncunun Elinden Ayrılması İle Birlikte Hemen Oyun Başlamış Olur.

Basit Hatalar

Wp 20.2

Oyunun Devre Başlangıçlarında Hakemin Başlama Düdüğünden Önce Çıkış Yapması

Wp 20.3

Oyunun Devre Başlangıçlarında Veya Herhangi Bir Anında Takım Oyuncularının Birbirlerine, İtmek Sureti İle Yardım Etmesi

Wp 20.4

Kalenin Direklerinden Veya Kale Bağlantılarından Tutarak Çekme Veya İtme Yapmak, Oyunun Aktif Süresi İçerisinde Havuzun Arka Ve Yan Kenarlarından Tutarak İtme Veya Çekme Yapmak

Wp 20.5

Oyunun Aktif Olduğu Alan İçerisinde Havuz Tabanına Basmak, Oyunda Atağın Gelişimi Esnasında Yürümek Veya Havuz Tabanından Sıçrayarak Topla Oynamak Veya Rakibe Müdahale Etmesi

Wp 20.6

Topu Suya Batırmak.

Wp 20.7

Topa Yumrukla Müdahale Etmek.

Wp 20.8

Aynı Anda İki Elle Birden Topa Değme Veya Tutma.

Wp 20.10

Topa Sahip Olmayan Bir Oyuncuyu İtmek Yada Onu İterek Açılmak.

Wp 20.11

Topa Sahip Takımın Oyuncusunun, Serbest Atış, Korner Atışı Ve Kale Atışı Öncesinde Rakip Müdafaa Oyuncusunu Engellemesi, İtmesi Veya İterek Açılması

Wp 20.12

Rakip 2 Metre Alanı İçerisinde Topun Gerisinde Olma Durumu Haricinde Herhangi Bir Hücum Oyuncusu Topsuz Olarak 2 Metre Alanı İçerisinde Kendi Bulunduğu Pozisyondan Daha Geride Bir Konumdan Top Aldığında Veya Topa Müdahale Ettiğinde.

Wp 20.13

Kurallara Uygun Olmayan Şekilde Penaltı Atışı Yapıldığında.

Wp 20.14

Serbest,Kale Ve Korner Atışlarını Gecikecek Şekilde Kullanma.

Wp 20.15

Kalecinin Rakip Yarı Sahaya Geçmesi Yada Oradaki Topa Müdahale Etmesi.

Wp 20.16

Topun Oyun Sahasını Belirleyen Yan Saha Çizgilerinden Çıkması Yada Yan Saha Çizgilerinin Bulunduğu Yerlere Suyun Üzerinden Çarpıp Dönmesi.

Wp 20.17

Topu Elinde Bulunduran Takımın 30 Saniyelik Hücum Süresinden Daha Fazla Süre Rakip Kaleye Şut Çekmeksizin Topu Elinde Tutması.

Wp 20.18

Vakit Geçirme.

Ağır Hatalar

Wp 21.1

Oyundan 20 Saniye Süresince Atılmayı Gerektirecek Aşağıda Da Belirtilen Fauller Sonucunda, Hatalı Oyuncu Yeniden Oyuna Giriş Alanına Gönderilir Ve Rakip Takım Serbest Atış İle Oyuna Tekrar Başlar.

Wp 21.2

Atılan Oyuncu Sudan Çıkmadan Oyuna Gireceği, Tekrar Giriş Alanına Gidecektir. Oyuncu Sudan Çıkarsa Diğer Bir Kural Maddesine Göre ( Misconduct ) Ceza Alır.

Wp 21.3

20 Saniye Cezası Alan Oyuncunun Veya Yedeğinin Oyuna Girmesi ;

A ) 20 Saniye Ceza Süresinin Sona Ermesi İle Birlikte Sekreteryanın Bulunduğu Masadan Bayrak Kaldırılarak İşaret Verildiğinde.

B ) Rakip Takım Golü Kaydederse.

C ) 20 Saniye Ceza Almış Oyuncunun Takımının, Topa Sahip Olması Durumunda, Hakemin El İşareti İle Oyuna Girecektir. Bu Durumda Oyuncunun Öncelikle Tekrar Giriş Alanına Gelmiş Olması, Eğer Bu Alanda Bulunmuyorsa İşaret Vermek İçin Gelmesi Beklenecektir.

D ) 20 Saniye Cezası Almış Oyuncunun Takımı, Serbest Atış Veya Kale Atışı Kullanma Hakkı Kazanmış İse. Bu Durumda Oyuncunun Öncelikle Tekrar Giriş Alanına Gelmiş Olması, Eğer Bu Alanda Bulunmuyorsa İşaret Vermek İçin Gelmesi Beklenecektir.

Wp 21.4

Oyunun Aktif Olduğu Süre İçerisinde ; Hakemin Kaza, Yaralanmalar Ve Hastalık İçin Verebileceği İzinler Dışında, Suyu Terketmek, Havuz Kenarına Yada Merdivenlere Oturmak Veya Çıkmak.

Wp 21.5

Aşağıda Açıklanan Biçimde Serbest, Kale Ve Korner Atışlarını Engellemek ;

� · Oyunun Normal Gelişimini Engelleyecek Şekilde Topu Uzağa Atmak.

� · Atış Kullanacak Oyuncuya Top Elinden Çıkmadan Müdahale Etmek.

Wp 21.6

5 Metre Çizgisi Dışında Topa Çift Elle Oynamaya Teşbbüs Etmek Yada Atılan Şutu Çift El Blok İle Engellemek

Wp 21.7

Rakibin Yüzüne Kasten Su Atmak

Wp 21.8

Topu Tutmayan Oyuncuyu Tumak, Geriye Çekmek Ve Batırmak

Wp 21.9

Rakip Oyuncuya, Kötü Davranışlarda Bulunmak, Kasıtlı Biçimde Ağır, Israrlı Şekilde Faüllü Oynamak, Kararları Reddetmek, Hakem Ve Diğer Görevlilere Saygısızca Davranmak, Kurallara Ve Oyun Ruhuna Aykırı Davranışlarda Bulunmak, Kasıtlı Olarak Oyunu Sabote Etmek. Bu Davranışlarda Bulunan Oyuncu Oyundan Değişmeli Olarak Atılır Ve Yerine 21. 3 Maddesindeki Şartlar Oluştuğunda Yedeği Girer.

Wp 21.10

Oyunun Aktif Zamanında Yada Zaman Dururken ( Duraklama, Time Out, Devre Araları ) Rakibe Ve Görevlilere Karşı Gaddar Harekette ( Brütalite ) Bulunan Sporcu Oyundan Atılır, Takımı Aleyhine Penaltı Kararı Verilir Ve Atılan Oyuncunun Yerine Yedeği Ancak 4 Dakika ( Oyun Zamanı ) Sonra Oyuna Girebilir.

Wp 21.13

Karşılıklı İki Sporcunun Birbirlerine Ağır Faul Yapması Durumunda, Her İki Oyuncuda Atılır Ve Topa En Son Sahip Olan Takımın Serbest Atışı İle Oyun Başlar. Oyuncular 21 .3 Maddesindeki Şartlar Oluştuğunda Yada Top Tekrar İkinci Kez El Değiştirdiğinde Oyuna Girebilirler.

Wp 21.15

Atılan Oyuncunun Oyuna Uygunsuz Şekilde Girmesi Halinde ;

A) Hata, Topa Sahip Olamayan Takımın Oyuncusu Tarafından Yapılmışsa, Hatayı Yapan Oyuncu Tekrar Dışarı Atılır Ve Takımı Aleyhine Penaltı Kararı Verilir.

B) Hata, Topa Sahip Olan Takımın Oyuncusu Tarafından Yapılmışsa Hatayı Yapan Oyuncu Tekrar Dışarı Atılır Ve Diğer Takım Lehine Serbest Atış Kararı Verilir.

Wp 21.16

Penaltı Atışını Engellemek. Hatayı Yapan Sporcu Oyunun Geri Kalan Bölümünde Oynamayacak Şekilde Değişmeli Olarak Atılır. Penaltı Atışı Tekrar Edilir.

Wp 21.17

Kalecinin Penaltı Atışı Esnasında Kale Çizgisi Üzerindeki Doğru Pozisyonda Durmaması. Kaleci Dışarı Atılır Ve Yerine Diğer Bir Oyuncu Kaleye Geçer, Ancak Bu Oyuncu Kalecinin Ayrıcalıklı Haklarına Sahip Olamaz.

Wp 21.19

Eğer Atılmış Bir Oyuncu Oyuna Engel Olur, Kale Ve Bağlantılarının Pozisyonunu Bozarsa; Bu Oyuncunun Takımı Aleyhine Penaltı Atışına Hükmedilir Ve Oyuncuya Bir Şahsi Hata Daha Yazılır.

Penaltı İle Sonuçlanan Hatalar

Wp 22.2

Bir Defans Oyuncusunun Mutlak Bir Golü Önlemek Amacı İle 5 Metre İçinde Aşağıdaki Faullerden Birini Yapması:

A) Kaleci Veya Defans Oyuncusunun Kalenin Duruşunu Bozması Yada Kaleyi Batırması.

B) Defans Oyuncusunun Topu Çift Elle Oynaması, Oynamaya Teşebbüs Etmesi Veya Atılan Şutu Çift El Blokla Engellemek.

C) Defans Oyuncusunun Topa Yumrukla Vurarak Müdahale Etmesi.

D) Kaleci Veya Defans Oyuncusunun Topu Rakipten Korumaya Çalışırken Suya Batırması. Hatayı Yapan Oyuncunun Takımı Aleyhine Penaltı Atışı Kararı Verilir.

Wp 22.3

Bir Defans Oyuncusunun, Rakibe 5 Metre Alanı İçerisinde Brütal Harekette (Tekme, Yumruk, Dirsek Atmak ) Bulunması. Brütaliteyi Yapan Oyuncunun Takımı Aleyhine Penaltı Atışı Kararı Verilir. Hatalı Oyuncu Değişmeli Olarak Oyundan Atılır Ve Yedeği 4 Dakika ( Maç Süresi ) Sonra Oyuna Girer.

Wp 22.4

Atılmış Olan Oyuncunun Oyuna Müdahale Etmesi, Kale Ve Bağlantılarının Düzenini Bozması. Hatayı Yapan Oyuncunun Takımı Aleyhine Penaltı Atışı Kararı Verilir.

Wp 22.5

Defans Oyuncusu Veya Kalecinin Muhtemel Bir Golü Önlemek Amacı İle Kaleyi Çekmesi, Batırması. Hatayı Yapan Oyuncu, Oyundan Değişmeli Olarak Atılır. Hatayı Yapan Oyuncunun Takımı Aleyhine Penaltı Atışı Kararı Verilir.

Wp 22.8

Kurala Göre O Zaman Diliminde Oyuna Girme Hakkı Bulunmayan Oyuncu Yada Yedeğinin Oyuna Girmesi Durumunda. Hatayı Yapan Oyuncu Değişmeli Olarak Oyundan Atılır Ve Hatayı Yapan Oyuncunun Takımı Aleyhine Penaltı Atışı Kararı Verilir.

Wp 22.10

Eğer Oyunun Son Dakikası İçerisinde Bir Takımın Lehine Penaltı Kararı Verilmiş İse, Penaltıya Hak Kazanan Takımın Antrenörü Penaltı Atışı Yerine, 30 Saniyelik Hücum Süresi Talep Edebilir.


Konular