Spor | Konular | Kitaplar

2010 yılı Agustos ayı konuları

Bayanlarda beyaz akıntı gelmesini önlemek için

  • hayat

1
ısırgan (yaprak) 25 gram
koyunotu (çiçekli sürgün) 35 gram
civanperçemi (yaprak) 40 gram
yukarıdakiler karıştırılır ve 1 litre suda 10 dakika kaynatılır, süzülür
günde toplam 4 çf yemek aralarında içilir.

2
mersin (yaprağı) 10 gram
10 gram yaprak 250 ml kaynamış suda 15 dakika demlenir, süzülür. sabah-akşam 1 çf içilir.

Mülakatçılar ne yapmalı?

  • hayat

“Rekabette en büyük farkı, insan sermayesi yaratır” artık iş dünyasında kabul gören bir önerme. Yetenekli insanları bulmak, seçmek, verimli çalıştırmak, elde tutmak vb. üzerine daha fazla düşülen konular. Bu yüzden eleştiri okları bazen masanın ‘öteki’ tarafına yani ‘yetenekleri kaçıran mülakatçılar’a çevriliyor.

Türkiye’nin en tanınmış şirketlerin birinin pazarlama bömünde staj yapmak isteyen üniversite öğrencisi, başvurusuna cevap bile alamaz. Üç ay sonra bu şirketin başka bir biriminde şansını dener ve kendini kabul ettirmeyi başarır. Stajının bitimine yakın, şirketin İK departmanından bir telefon alır…
- İyi günler, pazarlama departmanından arıyoruz. Staj için başvurmuşsunuz, görüşmeye gelebilir misiniz?
- Ben şu an staj yapıyorum zaten. Biraz geç aradınız beni.
- Sakıncası yoksa nerede başladığınızı öğrenebilir miyim?
- 16’ncı kattayım! Sizin şirketin satış bölümünde yani…
- Hmm, peki başarılar dilerim.

Dekorasyonda önce sağlık şarttır

Evinizde sağlıklı bir ortam yaratmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Kendinize ve ailenize özen gösterin, size vereceğimiz önerileri kaçırmayın

Sıcaklık: Eviniz sizi dış ortamdaki ısı değişikliklerinden korumalı. Yalıtım yapılmış evler daha korunaklıdır. Evde ideal ortam ısısı 20-21 derece olmalı.

Nem: Evinizin nemli olması romatizma, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklara davetiye çıkarır. Ayrıca duvarlara yapışan nem, evinizde bakterilerin üremesine de neden olur.

Aydınlatma: En ideal aydınlatma elbetteki gün ışığından maksimum derecede yararlanmak. Gün ışığı bakterileri öldürürken, vücudumuzda D vitsmini oluşmasını da sağlar. Açık renklerde boyanmış mekanlar, az eşya kullanımı ve camların temiz olması da etkili.

Denizli'nin Müzeleri

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis kentinin en büyük yapılarından biri olan Roma Hamamı, 1984 yılından beri Hierapolis Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermektedir.Müzede Hierapolis kazılarından çıkan eserlerin yanında Laodikeia, Colossai, Tripolis, Attuda gibi Lycos (Çürüksu) vadisi kentlerinden gelen eserler de bulunmaktadır. Ayrıca Tunç çağının en güzel örneklerini veren Beycesultan Höyüğü’nden elde edilen arkeolojik buluntular müzenin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Ayrıca Caria, Pisidya ve Lidya bölgelerindeki bazı yerleşimlerden ortaya çıkarılan eserler Hierapolis Müzesi’nde toplanmış ve sergilenmektedir.

Hierapolis Hamamı’nın bölümlerinden olan üç kapalı mekân ile doğu bitişiğindeki kütüphane ve gymnasium olarak bilinen açık mekânlar müze teşhir alanları olarak düzenlenmiştir. Küçük ve büyük birçok eserin sergilendiği müze üç kapalı mekândan oluşmaktadır. Açık alanda sergilenen eserler ise daha çok mermer ve taş eserlerdir.

Hayat boyu sağlık için spor şart!

Yeterince hareket etmediği için dünyada her yıl 2 milyon insan ölüyor!

Uzmanlar bedensel hareketsizliğin başta kalp, yüksek tansiyon olmak üzere birçok hastalıkta etkin rol oynadığını, yaşam boyu sağlıklı olmak için sporun şart olduğunu belirttiler.

Egzersizin kişinin yaşına, cinsiyetine, sağlık durumuna ve becerilerine göre farklı özellikler taşıyabileceğini kaydeden uzmanlar, genel bir tanımlamayla, haftada üç ila beş kez arasında yapılan düzenli, ritmik ve yaklaşık olarak 30 - 45 dakikalık bir programın faydalı olduğunu ifade ettiler.

Düzenli orta düzeyde yapılan bedensel aktivitelerin kalp hastalığı, şişmanlık, insüline bağlı olmayan diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde önemli olduğunu kaydeden uzmanlar, "Vücut ağırlığının kontrolü ve organizmanın strese karşı direncini artırmada, egzersiz önemli rol oynamaktadır. Yaşam tarzına bağlı etken taşıyan kanser gibi hastalıklara, düzenli spor yapan kişilerin yakalanma riski daha düşüktür. Ayrıca egzersiz, kanser ve AIDS gibi belirli hastalıklarda da ek tedavi olarak önerilebilir" dediler.

Elmanın Faydaları Nelerdir?

Elma, her zaman en kolay ulaşılabilen, sarısı, kırmızısı ve yeşili gibi türlü renk ve tatlarda çeşitleri olan elmanın yararları çok fazla.

Elma, tüm dünyada çok eskiden beri bilinen ve sevilerek yenen bir meyve. Yurdumuzda her çeşidi en yüksek kalitede yetiştiriliyor. Eski Çin tıbbında elmanın ateş düşürücü olduğuna inanılır ve akciğerin ateşli hastalıklarında serinletici bir etkisi olduğu kabul edilirdi. Tarih boyunca herkes tarafından kabul edilen ve şu anda bilimsel olarak ispat edilen etkisi ise, içerdiği posadan dolayı bağırsakları iyi çalıştırdığıdır. İçerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin üretimini frenlediği düşünülüyor. Eski Romalılar elmanın bağırsak çalıştırıcı özelliğini bildiklerinden dolayı kabızlık durumunda ilaç gibi kullanmışlar.

Önlemede faydalı olduğu hastalıklar

Sonsuz gençliğin sırrı!

  • hayat

Yüz gençleştirmede yeni yöntem: KOH (Kendi Onarıcı Hücreleriniz) tedavisi Estetik sınır tanımıyor! Yeni yöntem yüz kırışıklıkları ve sarkmaların giderilmesinde en zararsız olanı! Yöntemde kişinin kanı kullanılıyor. Bu nedenle bu, yurtdışında “Drakula Yöntemi” olarak biliniyor. Hatta yöntem, yurtdışında "Vampirlerin sırrı insanların hizmetinde" şeklinde sunuluyor.

Op. Dr. Ziya Şaylan’a göre hastanın kanından elde edilen onarıcı hücreler ve büyüme hormonları santrifüj edildikten sonra daha yoğunlaşıp ve enjekte edildikleri yerlerde ki dokuları onararak onları tekrar sağlıklı hale getiriyor. Herhangi bir kimyasal madde içermemeleri ve hastanın kendi kanından elde edilmeleri alerji ve sertleşme gibi yan etkiler ihtimalini de ortadan kaldırıyor. Op. Dr. Şaylan, bu nedenle İngilizce’de “Body Own Repair Celkls” olarak bilinen hücrelere Türkçe olarak KOH (Kendi Onarıcı Hücrelerimiz) adı verildiğini söylüyor…

Audi A7 Sportback Kasım'da Türkiye'de

  • Himmet

Audi’nin yepyeni bir aracı olan A7 Sportback Almanya’nın Münih Kenti’nde tanıtıldı. Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulması beklenen Audi A7 sportif özellikleriyle dikkat çekiyor.

Yepyeni bir otomobil olan Audi A7, 18 ay önce Amerika’daki Detroit Otomobil Fuarı’nda konsept otomobil olarak sergilenmişti. İşte 18 ay önce Konsept olarak sergilenen otomobil iki gün önce Münih’te gün ışığına çıktı. Audi Pazarlama Müdürü Özgür Özbalaban ile birlikte izlediğimiz dünya lansmanında A7’yi yakından inceleme fırsatı sbulduk. İşte Audi A7 notlarımız…
İlk bakışta Audi A6 ile A8 arasındaki ara segmente yer alacak olan A7 Sportback, Ekim ayının sonunda Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Auto Show Fuarı’nda Türkiye’de satışa sunulacak. Türkiye’deki tek rakibi şu anda Mercedes CLS olarak görüyor. Oldukça hafif olan araçta yoğun olarak alüminyum malzemeler kullanılmış. Audi A7 Sportback’in uzunluğu 497 cm, genişliği 191 cm, yüksekliği ise 142 cm.

Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı

Konumu: Batı Karadeniz Bölgesinde, Sinop ili, Merkez ilçesi,Abalı Köyü sınırları içerisindedir. Saha 78.5 Ha.dır.

Ulaşım: Saha;Sinop -İstanbul Devlet Karayolunun 17. km.sinde ve bu yolun kenarında yer almaktadır.

Özellikleri: Deniz kıyı, kum, göl sulak sahası ve orman ekosistemlerinin bir arada bulunması, çok sayıda su kuşu ve yırtıcı kuşlar ile karaca, vaşak, toy, kuğu gibi nesli tehlikeye düşmüş türlerin bulunması, vahşileşmiş yılkı otlarının sahada yaşaması; kayın, gürgen ve meşe karışık ormanının tipik ve nadir örneği elit ve saf dişbudak ormanı bulunması sahanın özelliklerini oluşturmaktadır.

Yükselen mesleklere dikkat!

  • hayat

Çoğu genç, sınavdaki performansını meslek seçiminin üstünde tutuyor. Bu yıl LYS’ye giren lise mezunlarına hangi mesleği seçecekleri sorulduğunda üstünde çok fazla düşünmediklerini gördük.

Büyük bir bölümü için sınavda aldıkları puan ve onunla hangi okullara girebileceği çok daha ön plandaydı. Neyi istedikleri, hangi işi yaparlarsa daha mutlu olacakları gündemde değildi. Çünkü sınav dendiğinde kendilerini değil rekabet ettikleri yüzbinlerce genci düşünüyor, buna takılıyorlardı. Oysa uzmanların üstüne basa basa söylediği şu ki mutlu bir hayat, kişiliğimize uygun meslek seçimiyle mümkün oluyor. Çünkü günümüzde vaktimizin çoğunu iş yerinde geçirdiğimiz düşünülürse, gerçekten istediğimiz işi yapmak büyük önem taşıyor.

Bu yıl yeni sistemle sınava giren 784 bin 564 öğrenci için şimdi seçim yapma zamanı. 26 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerin tercih işlemlerini tamamlamış olması gerekiyor. Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren öğrenciler için sınav stresi sona erse de tercih süreci çok büyük önem taşıyor. Doğru tercih konusunda sürekli uyarılarda bulunan uzmanlar öğrencilere sırf üniversite okumuş olmak için değil, gerçekten sevdikleri, istedikleri mesleği bulmaları için tercih yapmalarını tavsiye ediyor. Çünkü dünyada öne çıkan meslekler de sürekli değişiyor. Kimi bölüm mezunları iş bulamazken, bazı bölümlerden mezun olanlar o yılın en çok aranan bireyleri olabiliyor. Bu yüzden de tercih yaparken iş bulma imkanı diğerlerine göre daha yüksek olan bölümler dikkate alınıyor.

Kayseri Toplu Konut ve Emlak Fuarı açıldı

''Kayseri Toplu Konut, Konut ve Emlak 2010 Fuarı'' Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı.

Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Kayseri İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bekir Adıyaman, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın hem Kayseri'de hem de Türkiye'de sektörel bazda ilk olduğunu söyledi.

İlk olması nedeniyle fuarda çok fazla yoğunluk olmadığını dile getiren Adıyaman, buna rağmen fuarın yararlı olacağına inandığını vurguladı.

Adıyaman, inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu ifade ederek, ''İnşaat sektörü istihdamda üçüncü sırada yer alıyor. Hem kalifiye elemanlara hem de kalifiye olmayanlara istihdam olanağı sağlıyor. Ayrıca, milli gelire sağladığı katkı bakımından da beşinci sıradadır. Bu açıdan ekonomiye büyük katkılar sağlıyor'' dedi.

Denizli Kale İlçesi

Kale, günümüzde Eski Kale adıyla anılan dört tarafı sarp, üst yüzeyi sayılabilecek kayalıkların üzerinden kurulmuş iken, 1959 yılında bugünkü yerleşim alanına taşınmış ve aynı yıl ilçe olmuştur. Eski Kale, antik kaynaklarda Tabae olarak bilinmekle beraber, antik sikkelere ve halen satıh üzerinde görülen kalıntılara göre Tabae kenti, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini de yaşamış eski ve önemli bir yerleşimdir.

Coğrafi Yapı ve Nüfus :
Kale, Denizli-Muğla karayolu üzerindedir. Denizli il merkezine 75 km. Muğla il merkezine 79 km. uzaklıktadır. Kale ilçesinin kuzeydoğusunda Tavas, kuzeybatısında Aydın ili, güneyinde Beyağaç, güneybatısında Muğla ili ile çevrilidir. Arazi genel olarak engebeli ve dağlıktır. Denizden yüksekliği 450-1500 m. arasındadır. Yüzölçümü 533 km 2 dir. İlçe coğrafi olarak Ege Bölgesi’nin İç Ege bölümünde, Akdeniz Bölgesi’ne geçiş kısmında bulunmaktadır. Bu nedenle Akdeniz ikliminin İç Ege özellikleri görülmektedir. Doğal bitki örtüsü maki ve çam ormanlarından oluşmaktadır.

Yürüyüş meme kanseri riskini azaltıyor

Araştırmalara göre, günde 30 dakika veya haftada 3 kez birer saat yürüyüş yapan kadınların meme kanserine yakalanma riski yüzde 50 oranında azalıyor.

Üstelik buna bol sebze ve meyve tüketmek ya da hobiler edinmek gibi basit ama etkili yaşam alışkanlıkları eklendiğinde bu oran yüzde 90’lara ulaşıyor.

Meme kanseri kadınlar arasında en sık görülen kanser türü. Öyle ki batı ülkelerinde her 8 kadından biri hayatının bir döneminde meme kanserine yakalanıyor. Ülkemizde de her 12 kadından birinde, hayatının bir döneminde meme kanseri geliştiği belirtiliyor.

Meme kanseri ölüme yol açması açısından ise akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer alıyor. Dünyada her yıl 1 milyon kadında yeni meme kanseri saptanıyor. Her yıl 375 bin kadın da meme kanseri nedeniyle yaşamını yitiriyor. Aslında yaşam alışkanlıklarında yapılan basit ama etkili değişikliklerle meme kanserinden korunmak mümkün. Örneğin sadece günde 30 dakika yürüyerek meme kanserinin gelişme riskini yüzde 40-50 oranında azaltabiliyorsunuz.

Kuşotunun Faydaları Nelerdir?

Serçedili, Serçeotu isimleriyle de bilinen kuşotu (Stellaria media (L.) Vill. = Alsine media L.) Caryophyllaceae ailesine ait olup ülkemizde özellikle kuzey kesimlerde yaygın olarak yetişmektedir. Stellaria Latince stella = yıldız sözcüğünden kökenlenmektedir. Media sözcüğü ise, ortalama anlamına gelmektedir.

Anavatanı: Avrupa, Ön Asya.

Tarihçesi:
Dioskurides'in alsine adı ile kullandığı kuşotu üzerine ortaçağda yazılmış eserlerde büyük bilgi bulunmamaktadır. Matthiolus hastalıktan zayıflamış olanlar için et suyunda pişirilen yapraklarının sağlıklı bir yiyecek olduğunu yazmaktadır. Çocuklara ateş düşürücü olarak verilmesini ve suyuna su karıştırılarak iltihaplı yaraların temizlenmesinde kullanılmasını veya üzerine bağlanmasını önermektedir. Kneipp'ın da bitkinin birçok özelliğini övdüğünü görmekteyiz.

Ayak bileklerinizi dert etmeyin!

  • hayat

Hollywood ünlüleri arasında yaygın olan “ayak bileği liposuction”ı bir süredir Türkiye’de tercih edilen estetik operasyonlar arasında yer alıyor.

Yaklaşık 1 saat süren operasyonu ise daha çok 25-30 yaş arasındaki kadınlar tercih ediyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, ayak bileği bölgesindeki deri altında bulunan yağ dokusu hücrelerinin emilerek vücuttan uzaklaştırılmalarını sağladıkları ayak bileği liposuction’ı ile ilgili bilinmeyenleri paylaştı.

İdeal ayak bileği, tüm kültürlerde ince ve zarif olarak tanımlanır. Tıp bilimi de ideal bir ayak bileğini ince, üzerinde belirgin şekilde toplardamar görüntüsü içermeyen ve keskin kemik çıkıntıları olmayan bilekler olarak nitelendiriyor. Pek çok kadının kabusu ise kalın ayak bileklerine sahip olmak. Hatta bu durum bazen öyle bir sorun haline geliyor ki, kadınlar kısa etekler ya da zarif ayakkabıları giymekten çekinebiliyorlar. Yurt dışında uzun zamandan beri uygulanan ve Hollywood starlarının yoğun ilgi gösterdiği ‘ayak bileği liposuction’ı artık Türkiye’de de uygulanan ve çok ilgi gören cerrahi operasyonların başında geliyor.