Spor | Konular | Kitaplar

2010 yılı Mayis ayı konuları

Akne nedir? Nasıl önlenir?

  • Gül

Akne nedir?

Akne bir cilt hastalığıdır. Ciltte iltihaplı sivilceler ve ‘komedon’ olarak bilinen siyah noktaların bulunmasıyla karakterizedir. Genellikle yüzde ; bazen göğüs ve sırtta görülebilir.

Neler akneye yol açar?

Akne esas olarak ergenlik çağındaki gençleri etkiler. Ergenlikteki hormonal değişikliklerden kaynaklanan cildin artmış miktarda yağ salgılaması sonucudur. Akneye yol açan veya açmayan hormonlardan etkilenme dereceleri kişiden kişiye değişir. Aknenin diğer nedenleri:

* Genetik faktörler (kalıtımsal olarak ciltte geniş gözenekler bulunması ve büyük yağ/sebase bezlerinin bulunması)
* Stres
* Bazı ilaç tedavileri
* Bazı kozmetik maddelerinin kullanımı

Yarık dudak ve damağın nedeni nedir?

  • hayat

Çoğunlukla sebep kesin bulunamaz. Ancak hamilelik sırasında alınan ilaçlar, röntgen ışını, stres, merdivenden düşme gibi travmalar veya geçirilen bazı virütik hastalıklar, bazı vitaminlaerin eksikliği veya fazlalığı suçlanmıştır. Ayrıca hastalığın kalıtımla da geçme olasılığı vardır. Dudak damak yarıkları 700-1000 doğumda bir görülebilir.

Yarık dudak-damaklı çocuklar başka problemlere sahip olur mu?
Yarıklı çocukların çoğunda başka bir doğumsal defekt veya anomali saptanmaz. Hastaların çoğu zeka ve yetenek bakımından normaldir. Yarıklı çocuklarda orta kulakta sıvı koleksiyonu - seröz otitis media - riski fazladır. Tedavi edilmezse kulak infeksiyonlarına ve sonuçta işitme kaybına neden olabilir. Yarıklı çocukların çoğunda diş anormallikleri- eğri diş, eksik veya fazla diş gibi - görülebilir.

Dudak bakımı nasıl yapılır?

  • hayat

Dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız herşeyden önce kurumuş ve çatlamış olmamalarını sağlamalısınız. Bunun için yanınızda taşıyacağınız bir çatlak kremini (lipstick) gerektiğinde sürmeniz yeterli olacaktır.

Makyaja başladığınızda dudaklarınız çatlak olmamalı çünkü bunu bir anda gideremezsiniz.

Ayrıca özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yapmalisiniz. Bazi pudralı rujlar güzel görünmelerine rağmen dudaklarınızı kurutabilir.

Cilt Lezyonları Nelerdir?

  • hayat

Pigmente lezyonların değerlendirilmesi, kansere dönüşme potansiyeli ve görünümü bozmaları nedeniyle özellik gösterir. Erken dönemde tanısının konularak tedavinin planlanması önemlidir. Cildin pigmente lezyonlarında asimetri, renk değişikliği (alacalı, mor, mavi,kırmızı, kahverengi karışımı),sınır düzensizliklerinin olması ve büyümesi cerrahi olarak çıkarılmasını gerektirir. Doğuşta mevcut olan dev kıllı nevüsler maliğn tranformasyon açısından yüksek risk taşır ve çıkarılması gerekir.

Genital Estetik -Vajina estetiği

En güzel kadınlarda bile psikolojik fonksiyonlarını ve cinsel yaşantısını olumsuz yönde etkileyen ve kimse ile paylaşamadığı kendi dış genital organlarından hoşnut olmama sorunu olabilir.En sık olarak vajinal doğum yapmış kadınlarda doğum esnasında vajinal dokuların gerilmesine ve daha sonra asla normal halinde dönmemesine bağlı olarak ortaya çıkar. Bu idrar kesesi ve rektumda (barsakların anüsten önceki en son kısmı) vajinaya doğru bir sarkma olarak belirir ve cinsel fonksiyon bozukluğunun yanı sıra idrar tutamama gibi patolojik durumlara da neden olabilir. Hoşnutsuzluk yaratan doğumlara bağlı bir başka problem ise doğum esnasında açılan epizyotominin bıraktığı dikiş izidir. Burada gelişen nedbe dokusu hem kadının hem de erkeğin cinsel tatminini engeleyebilir.

Dermabrazyon nedir?

  • hayat

Yüksek devirli elmas uçlu çarklar kullanılarak derinin üst tabakalarını kazıma işlemidir. Akne ve yüzdeki diğer yara izleriyle kırışıklıkların yokedilmesi amacıyla uygulanır. Operasyon uygulama alanının büyüklüğüyle orantılı olarak birkaç dakika ile 1,5 saat arasında sürer. Lokal anestezi, genel anestezi veya uyuşturucu spreyler yardımıyla uygulanabilir ve hasta operasyondan sonra evine gönderilir.

Ameliyata bağlı normalde beklenen rahatsızlıklar nelerdir

Geçici karıncalanma, yanma, kaşıntı, şişlik ve kızarıklık görülür.Tedavi edilen alanda parlaklık, güneş ışınlarına karşı ani duyarlılık olabilir. Derinin pigment (renk maddesi) üretme yeteneğinin geçici kaybı. Geçici küçük siğiller.

Estetik ile Gelen Güzellik Liposakşın Yağ Alma

liposakşın ne zaman yapılır
Egzesiz ve sporla diyet yapılarak ideal kiloya yaklaştıktan sonra giderilemeyen bölgesel yağ birikimlerinin alınması için uygulanabilir. Liposakşın zayıflama ya da kilo verme ameliyatı değildir. Ancak belli bölgelerden yağ birikimlerinin çıkarılmasını sağlar. Liposakşın ile yağ alınan bölgede daha sonra tekrar yağ toplanması zorlaşır ancak aşırı kilo alma durumunda yine orada bir miktar yağ toplanabilir.

Epilasyon yöntemleri nelerdir?

  • hayat

1. Tüylenme

Doğumdan sonra 3. veya 4. ayda tüylenme başlar. İki tip kıl oluşur; bunlar, kısa, renksiz, ince olan vellus (ayva tüyleri) ve koyu, kalın, uzun olan terminal kıllardır. Terminal kılların kalıtımsal nedenlerle büyümesine 'hipertriker', androjen etkisiyle erkeksi karakterde büyümesine 'hirsutizm' denir. Hirsutizm sorunu olan kişilerin doktor kontrolünde tedavi olması gerekir, ancak tedaviyle bu kılların tamamı dökülmeyeceğinden epilasyon da uygulanmalıdır. Hipertrinerin tedavisi yoktur, oluşan kıllar değişik yöntemlerle yok edilir. Belli başlı epilasyon yöntemleri şunlardır:

Estetik ile Bedensel İncelme

Karbokxiterapi (Karboksiterapi) Karbondioksit (CO2) gazının selülit tedavisi ve bölgesel zayıflama konusunda tedavi amacı ile cilt-deri altına enjekte edilmesi yöntemine denir..

Son yıllarin en etkili ve en popüler zayıflama yöntemi olan Karbokxiterapi (Karboksiterapi) karbondioksitin (CO2) ciltte su ile reaksiyona girmesi ilkesine dayanir. Kaslarda rahatlama,kılcal damarlar düzeyinde kan dolaşımında artışla başlayan tepkime, yeni kan damarları oluşturmasıyla metabolizmayı hızlandırır.

Emanet Kutu

Allah dostlarından "Hacı Bayrâm Velî" hazretlerinin yaşadığı devirde, temiz kalbli "bir genç" askere çağrılmıştı.

Yetîm ve öksüzdü.
Kimi kimsesi yoktu.
Biraz mîrâs kalmıştı babasından.
Hani birkaç "Bilezik", birkaç da "Altın".
Bir kutu içine koydu onları.
İyi de kime teslim edecekti?

Cam Boyama Nedir? Nasıl Yapılır?

Boyaların farklı tekniklerle ve bir fırça yardımıyla soğuk camın iç veya dış yüzeyine uygulanmasıyla gerçekleştirilerek yapılan bir sanattır.Cam Boyama için; uygun boyutta desen fırçaları, cam boyası, cam obje, su kabı ve ekose yapılacaksa, boya kaldırmayan bant gerekmekte..

ticari zeka

Amerikalı Michael Tonello'nun hikayesini birkaç türlü okuyabilirsiniz:
Her şeyin açık artırmayla satıldığı internet sitesi Ebay'in bir insanı
nasıl zengin ettiğinin hikayesi.

Parasız kalan bir insanın ticari zekasıyla sınıf atlamasının hikayesi.
Bir çanta markasının nasıl güçlü bir statü sembolü haline gelişinin
hikayesi. Olay şöyle: Köklü Fransız markası Hermes, 1980'lerde şarkıcı
Jane Birkin için bir çanta tasarlıyor.

Hindistan cevizi hakkında bilgi

( cocos nucifera ) :Tropikal bölgelerde yetişen, hurma cinsinden bir çeşit ağacın yemişidir. Portakaldan büyüktür. Kabuğu çok serttir. İçinde sütümsü bir sıvı vardır. Yemişin içinde kabuğuna bitişik yağlı ve nişastalı eti vardır. Büyük ve Küçük olmak üzere iki çeşidi vardır. Hekimlikte küçükleri kullanılır.