Spor | Konular | Kitaplar

2008 aktif konular listesi

Gazligöl Kaplicalarinin Tarihcesi

Efsaneye göre, Kral Midas her şeye sahip olmasına rağmen hiç çocuğu olmayan bir Kralmış. Kral bu duruma çok üzüldüğünden gece gündüz Tanrı'ya yakarıp yalvarırmış bir çocuğu olması için. Nihayet Kral Midas'ın dünyalar güzeli bir kızı olmuş. Kral'ın kızı Suna; genç kızlığa adım attığı yıllarda illet bir hastalığa yakalanmış. Bu güzel kızın vücudunda çıbanlar çıkmış. Bu sulu çıbanları hiçbir hekim iyileşti-rememiş. Ağrısına ve sızısına ve bir türlü iyileşmeyen bu yaraların üzüntüsüne dayanamayan güzel kız Suna; yollara düşmüş. Dağ tepe demeden gezip dolaşır olmuş. Kral Midas, kızını kollamaları için peşinden gözcü yollamış. Kralın toprakları içindeki Afyon yakınlarına kadar gelmiş güzel kız. Tam yaz aylarında olduğu için Suna çok susamış. Biraz su içebilmek için su aramış. Şu an Gazlıgöl kaplıcasının bulunduğu yerlerde yeşilliklerle çevrili bir su görmüş. Susuzluktan kavrulan kızcağız, çevresindeki bataklığa aldırmadan koşmuş suya. Eğilerek o sudan kana kana içmiş. Bir de bakmış, suyun değdiği yerlerde bir tatlı gıcıklanma, bir sancı kesilme, bir huzur oluşmuş. Güzel kız atmış kendini suyun içine. Ağrıları yavaşlamış. Sudan çıkıp günlerdir uykusuz ve yorgun olduğundan uzanıvermiş oraya ve derin bir uykuya dalmış.

Otomobil Tarihi

  • Himmet

Otomobil, Auto: Yunancadaki anlamıyla kendiliğinden , mobile: Latincedeki anlamıyla hareketli demektir. Otomobil kavramının ilk ortaya çıktığı zamanı göz önüne alırsak at kullanılmadan, itmeden veya çekmeden kendiliğinden hareket edebilen öz itmeli taşıt anlamına gelmektedir.

Otomobillerin teknolojik gelişim kronolojisi

Basında Gazlıgöl

Avrupa'da kalp hastalarına karbondioksitli gaz içeren kaplıcalar öneriliyor. Afyon'daki Gazlıgöl Kaplıcası iseböyle bir amaç için bulunmaz cennet. Ayrıca içme olarak kullanıldığında karaciğer ve böbreklere iyi geliyor

Afyon'un Gazlıgöl Beldesi'ndeki Gazlıgöl Kaplıcası'nın antik çağlardaki adı 'Şifalı Frigya'. Gazlıgöl Kaplıcası, karbondoksit açısından oldukça zengin. Bu kaplıcanın suyunda çözünmüş halde karbondioksit gazı var. Söz konusu özelliği nedeniyle kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde banyo şeklinde kullanılan en ideal su olarak kabul ediliyor.

İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, Avrupa'da kalp hastalarına karbondioksitli kaplıca önerildiğini beliterek 'Avrupa'da ekip çalışması yapılıyor. Hastalar bu tür kaplıcalara doktor kontrolünde yönlendiriliyor.

Anadol'un Türkiye' deki Tarihcesi

  • Himmet

1960'lı yıllara kadar Türkiye'de sadece Amerikan otomobilleri ve bazı Avrupa otomobilleri bulunuyordu. Ancak ülkede bir döviz darboğazı vardı. Hem ithal edilen otomobiller, hem de bu otomobillere gerekli olan yedek parça için yabancı ülkelere önemli miktarlarda döviz akıyordu. 1960 İhtilali' nin ardından milli bir otomobil yapılması için Devlet Başkanı Cemal Gürsel' in ilgisi ve desteği ile Adapazarı Vagon Fabrikası'nda, çeşitli otomobillerden toplanan aksamlar ve elde imal edilen parçalarla bir kaç ay içinde Devrim ortaya çıktı.

Bronzlaşmak hakkında merak ettikleriniz!

  • hayat

Yaz mevsimi ile birlikte tüm cilvesiyle baştan çıkaran güneş, yakıcı oyunlarıyla bizi kandırmaya çalışıyor. Ama tatilcilere uyarı; herşeyin olduğu gibi güneşin de "çoğu zarar, azı karar".
Mutluluk hormonlarını harekete geçiren, mutlu olmamızı sağlayan güneş ışınları, bağışıklık sistemimizi güçlendirirken, kemiklerimiz için de gerekli olan D vitaminini sağlar. Ancak güneşin, hayatımızı zehir edebilen yönleri de var. Bunların arasında güneş çarpması, deri lekeleri, güneş alerjisi, cilt kanserlerini sayılabilir. Güneş ışınları: Ultraviyole (UV) radyasyon, güneşten gelen radyant enerjinin bir şeklidir. Güneş elektromagnetik spektrum diye bilinen bir dizi enerji yayar.
Ultraviyole (UV) radyasyon, dünya yüzeyine erişen güneş enerjisinin doğal bir parçasıdır, fakat daima zararlıdır. UV radyasyonu ne görebiliriz ne de hissedebiliriz, fakat o vücudumuzdaki etkilerini hissederiz. UV ışınları dalga boylarına göre sınıflandırılırlar.

2008de Araba Satışları Arttı

  • Himmet

Otomobil satışları, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 35,1 artarak 73 bin 931 adete ulaştı.

Ocak-Mart döneminde toplam binek otomobil satışları, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 35,1 artarak 73 bin 931 adede ulaştı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Türkiye otomotiv pazarında 2008 yılı Ocak-Mart binek ve hafif ticari araç pazarı, 120 bin 427 adet olarak gerçekleşirken, 94 bin 191 adet olan Ocak-Mart 2007 binek ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlarda yüzde 27,9 artış yaşandı.

Zayıf bacaklara ulaşmanın 3 yolu

Kadınların büyük bir kısmı bacaklarından yakınıyor. Hoş ve ince bacaklara sahip olmak için ameliyatlara boyun eğmeniz veya el yakan egzersiz aletleriyle uğraşmanız gerekmiyor. Daha düzgün bacaklara sahip olmanın yolu, iyi bir diyet ve klasik egzersizlerden geçiyor.

Gazligöl veKaplıca Suları

Eski tunç çağından bu yana şifa dağıtmakta olan Gazlıgöl’ün Termal çamuru doğal bir güzellik iksiridir ;
Demir ve potasyum gibi mineraller yönünden son derece zengin olan bu çamuru Kleopatra'nın çok sık kullandığı bilinmekte Roma ve Bizans imparatorluğunun da bölgeye önem verdiği yapılan kazı ve araştırmalardan ortaya çıkan eserlerle anlaşılmaktadır..

Belli aralıklarla tekrarlanan dış uyarılarla organizmanın kendi güçlerinin harekete geçirilmesi temeline dayanır.Burada termomineralli kaplıca suyu ve çamurlarının fiziksel,kimyasal,termik etkilerinin rolü vardır.
Kaplıca tedavisinden sonraki genel etkiler; hem uzun yıllara dayalı gözlem ve deneyimlerin hem de klinik çalışmaların ortaya koyduğu gibi 6 – 12 ay sürebilmektedir.

OTOMOBİL MOTORLARININ TARİHÇESİ

  • Himmet

Bir çok bilim adamı (günümüzde kullanılan) otomobillerin inkişafında görev almış, bir önceki mucidin bulduğuna birşeyler ekleyerek günümüzdeki modern otomobiller çıkmıştır. Araştırmalar daha devam etmektedir. Bu arayışların başında otomobillerin daha az yakıt tüketmesi, ekonomik, güvenli ve çevre kirliliği yaratmayacak donanımlar gelmektedir.

17 yaşındaki genç lunapark treni kurbanı


ABD'nin en büyük eğlence parklarından Georgia eyaletindeki Six Flags'te geçtiğimiz cumartesi günü feci bir kaza yaşandı.

"Batman" isimli, yerden 54 metre yüksekliğe kadar çıkabilen ve yolcularına Batman gibi uçma hissi yaşatan roller coaster (lunapark treni) 17 yaşında bir gence çarparak başını kopardı. İsmi açıklanmayan genç, "Batman" hareket halindeyken başından düşürdüğü şapkasını alabilmek için 2 metrelik parmaklıkları aşıp, girilmesi yasak alana girdi.

"Batman" adlı roller coaster 80 km. hızla gence çarparak ölümüne neden oldu. Benzer bir facia 6 yıl önce de yine bir ziyaretçinin Batman'in girilmesi yasak bölümüne girmesiyle yaşanmış, 58 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetmişti.


Sabah

İlk yarıda otomobil satışları arttı

  • Himmet

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD ) verilerine göre Türkiye otomotiv pazarında Ocak -Haziran dönemi binek ve hafif ticari araç satışları yüzde 12,82 oranında artarak 233 bin 169 adetten 263 bin 50 adede yükseldi.

Yılın 6 aylık döneminde otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18,19 artarak 164 bin 445 adete çıktı. Toplam hafif ticari araç satışları da geçen yıla oranla yüzde 4,86 artarak 98 bin 605 adet olarak gerçekleşti.

Saglikli Spor ve Beden Egitimi Nedir spor nasil yapilir?

Spor ve Beden Eğitimi

Spor Nedir

Spor, vücudun organik direnicini artıran, sistemlerin fizyolojik kapasitesini geliştiren, bu kapasiteyi koruyan ve devam ettiren bir uğraşıdır.
Spor yapmadan sürdürülen yaşamda sistemlerin faaliyetleri geriler. Ruhsal bunalımlar başlar. Boş zamanlardaki kötümser tutum ve davranışları ön plana çıkarır. Kötü alışkanlıklara zemin hazırlar.
Sistemli, yaşa uygun ve sürekli spor yaparak, sağlıklı, zinde ve güçlü kalmak, yüksek moral ile yaşamak mümkündür.

Spor şu amaçla yapılır;

Bilinçsizce yürümek sağlıklı spor olarak sayılmıyor

Kocaeli üniversitesi (KOÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, yürüyüşün egzersiz olarak seçilmesinin başlıca nedeninin herkesin kolaylıkla yapabilmesi olduğunu; ancak kişinin yürüyüş öncesinde mutlaka genel sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini bildirdi.

Yabancılar 10 Milyar $ Gayrimenkule Yatırdı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Yabancı Gerçek Kişilerin Türkiye Geneli İstatistik Raporu'na göre, 70 kadar ülkenin vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul satın aldı. Türkiye'deki gayrimenkullere en yoğun ilgiyi gösteren ülkelerin başında Almanya, ABD, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Danimarka, Hollanda ve Fransa geliyor.Türkiye'de gayrimenkul satın alan yabancılar daha çok İstanbul ve Antalya'yı tercih ediyor. Yabancılara satılan taşınmazların alan olarak yaklaşık yarısı bu iki ilde bulunuyor.

İstanbul’da kira fiyatları düşüşte!

Durgun geçen bir yılın ardından okulların açılmasıyla canlanma beklenirken kiralık konutlarda tam bir hüsran yaşandı.

Okumak için İstanbul’a gelen öğrenciler eskisi gibi ev kiralamak yerine 1+1 almayı tercih etti. Bu nedenle ev kiraları düşüşe geçti